Párování a snoubení vína s jídlem
Víno se hodí k vařenému hovězímu, drůbežímu či smažené rybě.
Veltlínské zelené, Vrbovec, Šác 2012 - vyprodáno
Terroir Moravia, pozdní sběr
Jemná vůně bílého pepře a bílého grepu. Chuť je jemná s lehce pikantní odrůdovou výrazností. Konec je jemně nasládlý.
Barva | Bílé | Odrůda | Veltlínské zelené |
---|---|---|---|
Ročník | 2012 | Jakostní stupeň | pozdní sběr |
Dle cukru | suché | Řada | Terroir Moravia |
Vinařská oblast | Morava | Podoblast | Znojemská |
Číslo šarže | 2111 | Ev. č. jakosti | 21C1-15/2 |
Cukr g/l | 2,6 g/l | Kyseliny g/l | 5,6 g/l |
Alkohol % obj. | 12,0 % | Extrakt g/l | 19,6 g/l |
Objem | 0,75 l | Int. Číslo | 1367 |
Obec | Vrbovec | Trať | Šác |
Víno plněno v: Zámecké vinařství Bzenec s.r.o., Zámecká 1508, 696 81 Bzenec, Česká republika. Víno z České republiky.
Obsahuje oxid siřičitý |
Půda ve vinici je karbonátová černozem, to je černozem vzniklá na mocných vrstvách propustných spraších, středně těžká, s minimálním obsahem skeletu. Půdy jsou záhřevné, trpící suchem díky srážkovému stínu českomoravské vrchoviny. Tyto podmínky dávají vzniknout vínům výrazně aromatickým a extraktivním s výraznou ovocností a květnatostí.
Víno se hodí k vařenému hovězímu, drůbežímu či smažené rybě.
Veltlínské zelené, Vrbovec, Šác
je součástí degustačních setů