Párování a snoubení vína s jídlem
Víno se hodí k vařenému hovězímu, drůbežímu či smažené rybě.
Veltlínské zelené, Olbramovice, Olbramovická hora 2010 - vyprodáno
Terroir Moravia, pozdní sběr
Světle žluté víno. Jemná vůně limetky a bylinek. V chuti je svěží kyselinka s harmonickou dochutí.
Barva | Bílé | Odrůda | Veltlínské zelené |
---|---|---|---|
Ročník | 2010 | Jakostní stupeň | pozdní sběr |
Dle cukru | suché | Řada | Terroir Moravia |
Vinařská oblast | Morava | Podoblast | Znojemská |
Číslo šarže | 0110 | Ev. č. jakosti | 68D1-11/6 |
Cukr g/l | 0,8 g/l | Kyseliny g/l | 7,9 g/l |
Alkohol % obj. | 11,9 % | Extrakt g/l | 22,4 g/l |
Objem | 0,75 l | Int. Číslo | 1422 |
Obec | Olbramovice | Trať | Olbramovická hora |
Víno plněno v: Zámecké vinařství Bzenec s.r.o., Zámecká 1508, 696 81 Bzenec, Česká republika. Víno z České republiky.
Obsahuje oxid siřičitý |
Vinice se nachází na krásné jihovýchodní záhřevné poloze brněnského masívu ve srážkovém stínu nedaleko obce Olbramovice. Půda pod vinicí je hnědozem s hlubokými návějemi spraší a písků. Neutrální vliv podloží dává možnost vzniku nádherných typicky kořenitých projevů odrůd. Tato kořenitost je ve vínech výrazná zejména z toho důvodu, že réva trpí na propustných spraších nedostatkem vláhy, tím rostlina ve stresu produkuje v hroznech látky, které jsou pro vína z této polohy velmi typické. Zejména jde o pepřnatost a pikantnost v chuti. Vína nesou tóny sušeného ovoce a kořenitosti.
Víno se hodí k vařenému hovězímu, drůbežímu či smažené rybě.
Unikátní cenově zvýhodněné degustační sety pro milovníky vína