Párování a snoubení vína s jídlem
Víno je vhodné podávat k předkrmům, k lehkým úpravám ryb a k telecímu masu.
Ryzlink rýnský, Mikulov, Za cihelnou 2018 - vyprodáno
Terroir Moravia, pozdní sběr
Víno má ve vůni výrazně citrusový charakter, který pokračuje i do šťavnaté chuti s velmi dlouhou minerální dochutí.
Barva | Bílé | Odrůda | Ryzlink rýnský |
---|---|---|---|
Ročník | 2018 | Jakostní stupeň | pozdní sběr |
Dle cukru | suché | Řada | Terroir Moravia |
Vinařská oblast | Morava | Podoblast | Mikulovská |
Číslo šarže | 8583m | Ev. č. jakosti | 26A1-20/16 |
Cukr g/l | 8,9 g/l | Kyseliny g/l | 7,2 g/l |
Alkohol % obj. | 12,5 % | Extrakt g/l | 24,7 g/l |
Objem | 0,75 l | Int. Číslo | 1467 |
Ocenění | Prague Wine Trophy 2020 - Prague Premium Gold, Mikulovská podoblast NSV 2020 - zlatá medaile, Prague Wine Trophy 2021 - Prague Premium Gold, Concours Mondial de Bruxelles 2021 - stříbrná medaile, Mikulovská podoblast NSV 2021 - Velká zlatá medaile, Vinař roku 2021 - zlatá medaile, Salon vín ČR 2022 - zlatá medaile | ||
Víno plněno v: Zámecké vinařství Bzenec s.r.o., Zámecká 1508, 696 81 Bzenec, Česká republika. Víno z České republiky.
Obsahuje oxid siřičitý |
Poloha Mikulov Za cihelnou je západní svah na okraji Mikulova. Půda je karbonátová černozem se sprašovito-jílovítým podložím, středně těžká až těžká, s vyšším podílem jílovitých částic, dobrými vláhovými poměry, a to i v letech s nízkými srážkami. Sprašovo-jílovité podloží má vysoký obsah aktivního vápna a spolu s dobrými vláhovými poměry dává vzniknout bohatým minerálním vínům s výrazným strukturováním a rozmanitým vrstvením chutí při dozrávání.
Víno je vhodné podávat k předkrmům, k lehkým úpravám ryb a k telecímu masu.
Ryzlink rýnský, Mikulov, Za cihelnou
je součástí degustačních setů