Párování a snoubení vína s jídlem
Víno je vhodné kombinovat s předkrmy, plody moře, masy na rožni, steaky a různými druhy polotvrdých sýrů.
Chardonnay, Šanov, U vinohradu 2011 - vyprodáno
Terroir Moravia, pozdní sběr
Víno je zlatavé se žlutými odlesky. Vůně je nazrálá s tóny ananasu a žlutého melounu. Chuť je nasládlá a zároveň plná a příjemně šťavnatá. Dochuť je dlouhá a příjemně omamující.
Barva | Bílé | Odrůda | Chardonnay |
---|---|---|---|
Ročník | 2011 | Jakostní stupeň | pozdní sběr |
Dle cukru | polosladké | Řada | Terroir Moravia |
Vinařská oblast | Morava | Podoblast | Znojemská |
Číslo šarže | 1130 | Ev. č. jakosti | 117B1-12/24 |
Cukr g/l | 20,8 g/l | Kyseliny g/l | 6,2 g/l |
Alkohol % obj. | 12,9 % | Extrakt g/l | 28,3 g/l |
Objem | 0,75 l | Int. Číslo | 1012 |
Ocenění | Znojemská podoblast NSV 2016 - zlatá medaile, Vinař roku 2018 - stříbrná medaile | ||
Víno plněno v: Zámecké vinařství Bzenec s.r.o., Zámecká 1508, 696 81 Bzenec, Česká republika. Víno z České republiky.
Obsahuje oxid siřičitý |
Tato vinice se nachází na rovinaté poloze s mírným jihozápadním sklonem. Klimatické podmínky se vyznačují chladnějším jarem a velmi teplým létem s vyššími nočními teplotami. Na vinici se nachází arenická černozem, což je černozem vzniklá na písčitém a štěrkovitém podloží s mírně kyselým vlivem půdy, jenž má vyšší obsah písků a štěrkopísků. Ty se v průběhu dne nahřejí a během noci toto teplo odevzdávají hroznům nazpět. Tento proces dává vzniknout velmi výrazným vínům s nezaměnitelnou aromatikou.
Víno je vhodné kombinovat s předkrmy, plody moře, masy na rožni, steaky a různými druhy polotvrdých sýrů.
Chardonnay, Šanov, U vinohradu
je součástí degustačního setu