Párování a snoubení vína s jídlem
Víno je vhodné podávat k vařenému hovězímu a drůběžímu či smažené rybě.
Veltlínské zelené, Mikulov & Dolní Dunajovice 2013 - vyprodáno
Terroir Moravia, pozdní sběr
Víno světlé barvy. Jemná svěží vůně vanilky a bílého pepře. Chuť se svěží kyselinou ale přímým a čistým tónem. Velmi dlouhá dochuť je ovocná, jemně medová, s vysokou mineralitou.
Barva | Bílé | Odrůda | Veltlínské zelené |
---|---|---|---|
Ročník | 2013 | Jakostní stupeň | pozdní sběr |
Dle cukru | polosuché | Řada | Terroir Moravia |
Vinařská oblast | Morava | Podoblast | Mikulovská |
Číslo šarže | 3091 | Ev. č. jakosti | 76E1-15/6 |
Cukr g/l | 9,4 g/l | Kyseliny g/l | 6,2 g/l |
Alkohol % obj. | 11,8 % | Extrakt g/l | 23,7 g/l |
Objem | 0,75 l | Int. Číslo | 0796 |
Ocenění | Salon vín ČR 2016 - Zlatá medaile, Prague Wine Trophy 2019 - Prague Silver | ||
Víno plněno v: Zámecké vinařství Bzenec s.r.o., Zámecká 1508, 696 81 Bzenec, Česká republika. Víno z České republiky.
Obsahuje oxid siřičitý |
Víno je vhodné podávat k vařenému hovězímu a drůběžímu či smažené rybě.
Unikátní cenově zvýhodněné degustační sety pro milovníky vína