Párování a snoubení vína s jídlem
Víno je vhodné podávat k vařenému hovězímu a drůběžímu či smažené rybě.
Veltlínské zelené, Dyjákovičky, Šác 2011 - vyprodáno
Terroir Moravia, pozdní sběr
Světle žlutá barva. Krásné víno s jemnou pepřovou vůní a pikantní příchutí grepu a ananasu. Víno je hebké a zároveň velmi plné.
Barva | Bílé | Odrůda | Veltlínské zelené |
---|---|---|---|
Ročník | 2011 | Jakostní stupeň | pozdní sběr |
Dle cukru | suché | Řada | Terroir Moravia |
Vinařská oblast | Morava | Podoblast | Znojemská |
Číslo šarže | 1172 | Ev. č. jakosti | 117B1-12/4 |
Cukr g/l | 0,7 g/l | Kyseliny g/l | 5,3 g/l |
Alkohol % obj. | 12,1 % | Extrakt g/l | 18,1 g/l |
Objem | 0,75 l | Int. Číslo | 1040 |
Obec | Dyjákovičky | Trať | Šác |
Ocenění | Salon vín ČR 2016 - Zlatá medaile, Znojemská podoblast NSV 2015 - stříbrná medaile, Prague Wine Trophy 2021 - Prague Premium Gold | ||
Víno plněno v: Zámecké vinařství Bzenec s.r.o., Zámecká 1508, 696 81 Bzenec, Česká republika. Víno z České republiky.
Obsahuje oxid siřičitý |
Víno je vhodné podávat k vařenému hovězímu a drůběžímu či smažené rybě.
Veltlínské zelené, Dyjákovičky, Šác
je součástí degustačních setů