Párování a snoubení vína s jídlem
Víno se hodí k vařenému hovězímu, drůbežímu či smažené rybě.
Veltlínské zelené, Dobré Pole, Brodské 2012 - vyprodáno
Terroir Moravia, pozdní sběr
Vůně lehce ovocná a pikantní. V chuti lehká nuance bílého pepře a grepu. Vůně i chuť se opírá o jemnou tóninu minerálního charakteru.
Barva | Bílé | Odrůda | Veltlínské zelené |
---|---|---|---|
Ročník | 2012 | Jakostní stupeň | pozdní sběr |
Dle cukru | suché | Řada | Terroir Moravia |
Vinařská oblast | Morava | Podoblast | Mikulovská |
Číslo šarže | 2099 | Ev. č. jakosti | 21C1-15/3 |
Cukr g/l | 2,3 g/l | Kyseliny g/l | 4,7 g/l |
Alkohol % obj. | 11,5 % | Extrakt g/l | 18,3 g/l |
Objem | 0,75 l | Int. Číslo | 1366 |
Obec | Dobré Pole | Trať | Brodské |
Víno plněno v: Zámecké vinařství Bzenec s.r.o., Zámecká 1508, 696 81 Bzenec, Česká republika. Víno z České republiky.
Obsahuje oxid siřičitý |
Vinice se nachází ve střední a vrchní partii Dunajovických vrchů, exponovaná směrem k jihozápadu. Půda tvořící svrchní část vinice je pelická černozem se sprašovito-jílovitým podložím, s vysokým obsahem aktivního vápna. Tato poloha je velmi teplá, v suchých létech trpí réva stresem a v kombinaci s vysokým obsahem vápna dává poloha vínům nezaměnitelnou minerální chuť a zajímavé aroma. Vína jsou strukturovaná a dlouhá s výrazným buketem, který se vyvíjí několik let.
Víno se hodí k vařenému hovězímu, drůbežímu či smažené rybě.
Veltlínské zelené, Dobré Pole, Brodské
je součástí degustačních setů