Párování a snoubení vína s jídlem
Víno se hodí k vařenému hovězímu, drůbežímu či smažené rybě.
Veltlínské zelené 2011 - vyprodáno
, pozdní sběr
Pozvolna se rozvíjející kořenité aroma, ve kterém lze najít stopu bílého pepře, citrónu a slanosti. V chuti se projevuje zejména pikantní limetková kyselinka, jenž je v rovnováze s plností vína. Kořenité tóny bílého pepře dominují i v ústech a jsou doplněny o nádhernou smetanovost a slanost. Svým decentním projevem víno nabádá k dalšímu doušku.
Barva | Bílé | Odrůda | Veltlínské zelené |
---|---|---|---|
Ročník | 2011 | Jakostní stupeň | pozdní sběr |
Dle cukru | suché | Řada | Array, |
Vinařská oblast | Morava | Podoblast | Mikulovská |
Číslo šarže | 1172/2 | Ev. č. jakosti | 120E1-12/4 |
Cukr g/l | 1,1 g/l | Kyseliny g/l | 5,6 g/l |
Alkohol % obj. | 12,2 % | Extrakt g/l | 18,2 g/l |
Objem | 0,75 l | Int. Číslo | 1082 |
Víno plněno v: Zámecké vinařství Bzenec s.r.o., Zámecká 1508, 696 81 Bzenec, Česká republika. Víno z České republiky.
Obsahuje oxid siřičitý |
Víno se hodí k vařenému hovězímu, drůbežímu či smažené rybě.
Unikátní cenově zvýhodněné degustační sety pro milovníky vína