Párování a snoubení vína s jídlem
Víno je vhodné podávat k předkrmům či lehkým úpravám ryb.
Ryzlink rýnský, Mikulov, Za cihelnou 2011 - vyprodáno
Terroir Moravia, pozdní sběr
Šťavnaté víno s plnou květinovou vůní. Chuť je příjemně sladěná a minerální. Vino je velmi příjemně pitelné a vrstevnaté.
Barva | Bílé | Odrůda | Ryzlink rýnský |
---|---|---|---|
Ročník | 2011 | Jakostní stupeň | pozdní sběr |
Dle cukru | suché | Řada | Terroir Moravia |
Vinařská oblast | Morava | Podoblast | Mikulovská |
Číslo šarže | 1143 | Ev. č. jakosti | 111C1-12/9 |
Cukr g/l | 6,5 g/l | Kyseliny g/l | 7,1 g/l |
Alkohol % obj. | 12,5 % | Extrakt g/l | 22,2 g/l |
Objem | 0,75 l | Int. Číslo | 0760 |
Obec | Mikulov | Trať | Za cihelnou |
Ocenění | Salon vín ČR 2014, Valtické vinné trhy 2017 - zlatá medaile, Mikulovská podoblast NSV 2013 - stříbrná medaile, Oenoforum 2014 - zlatá medaile, Prague Wine Trophy 2014 - Prague Premium Gold, Prague Wine Trophy 2016 - Prague Regional Champion, Prague Wine Trophy 2021 - Prague Regional Champion, Prague Wine Trophy 2024 - Prague Gold | ||
Víno plněno v: Zámecké vinařství Bzenec s.r.o., Zámecká 1508, 696 81 Bzenec, Česká republika. Víno z České republiky.
Obsahuje oxid siřičitý |
Poloha Mikulov Za cihelnou je západní svah na okraji Mikulova. Půda je karbonátová černozem se sprašovito-jílovitým podložím, středně těžká až těžká, s vyšším podílem jílovitých částic, dobrými vláhovými poměry, a to i v letech s nízkými srážkami. Sprašovo-jílovité podloží má vysoký obsah aktivního vápna a spolu s dobrými vláhovými poměry dává vzniknout bohatým minerálním vínům s výrazným strukturováním a rozmanitým vrstvením chutí při dozrávání.
Víno je vhodné podávat k předkrmům či lehkým úpravám ryb.
Unikátní cenově zvýhodněné degustační sety pro milovníky vína