Párování a snoubení vína s jídlem
Víno je vhodné podávat k uzené rybě a masu nebo paštikám.
Rulandské bílé, Dyjákovičky, Ořechový vrch 2011 - vyprodáno
Terroir Moravia, pozdní sběr
Světle žlutá barva se zelenkavými odlesky. Vůně je nazrálá a široká. Chuť je ovocná s lehkou dochutí bílého ovoce.
Barva | Bílé | Odrůda | Rulandské bílé |
---|---|---|---|
Ročník | 2011 | Jakostní stupeň | pozdní sběr |
Dle cukru | suché | Řada | Terroir Moravia |
Vinařská oblast | Morava | Podoblast | Znojemská |
Číslo šarže | 1070 | Ev. č. jakosti | 117B1-12/17 |
Cukr g/l | 4,2 g/l | Kyseliny g/l | 5,2 g/l |
Alkohol % obj. | 14,0 % | Extrakt g/l | 23,7 g/l |
Objem | 0,75 l | Int. Číslo | 0752 |
Obec | Dyjákovičky | Trať | Ořechový vrch |
Víno plněno v: Zámecké vinařství Bzenec s.r.o., Zámecká 1508, 696 81 Bzenec, Česká republika. Víno z České republiky.
Obsahuje oxid siřičitý |
Půda ve vinici je karbonátová černozem, to je černozem vzniklá na mocných vrstvách propustných spraších, středně těžká, s minimálním obsahem skeletu. Půdy jsou záhřevné, trpící suchem díky srážkovému stínu českomoravské vrchoviny. Tyto podmínky dávají vzniknout vínům výrazně aromatickým a extraktivním, s výraznou ovocností a květnatostí.
Víno je vhodné podávat k uzené rybě a masu nebo paštikám.
Rulandské bílé, Dyjákovičky, Ořechový vrch
je součástí degustačního setu