Na vlastní kůži | TV NOVA
Na vlastní kůži si vyzkoušel Karel Kašák z TV NOVA, jaké je to být vinařem.
Období vinobraní a zahájení sklizně je nesporně jedno z nejnáročnějších období každého vinaře. To, co vložil do svých hroznů v průběhu roku, se projeví právě nyní. Víte vlastně, jak vzniká mladé víno, co předchází tomu, než se dostane k Vám na stůl a co je nutné udělat pro to, aby se Vám zalíbilo a stalo se třeba prvním letošním vínem, které ochutnáte?
Spolu s TV Nova si v rámci rubriky Na vlastní kůži v pořadu Snídaně s Novou vyzkoušel moderátor Karel Kašák profesi vinaře. Navštívili jsme spolu všechna stěžejní místa, kde se odehrává to nejdůležitější - od sběru hroznů, po jejich příjem až po zpracování moštů. Samozřejmě jsme nahlédli také do našeho archivu, kde se dostanou jen ta nejúspěšnější oceněná vína a bonusem na závěr bylo netradiční otevření sektu sabráží.
Zdroj: TV NOVA, Snídaně s Novou, premiéra 18.9.2018