Párování a snoubení vína s jídlem
Víno je vhodné podávat k zeleninovým jídlům a polévkám. Hodí se též však i k rybám či jemným paštikám.
EGO No. 69 Ryzlink vlašský 2015 - vyprodáno
EGO, pozdní sběr
Tento vyzrálý vlašák Vás zaujme barvou lipového květu. Ve vůni se rozvíjí tóny medu a včelích pláství, které jsou podpořeny vůní máslové hrušky a mateřídoušky. V chuti se snoubí pálavská kyselinka a lehce nasládlý jitrocelový sirup. Dochuť je hravá s náznaky sušeného ovoce.
Barva | Bílé | Odrůda | Ryzlink vlašský |
---|---|---|---|
Ročník | 2015 | Jakostní stupeň | pozdní sběr |
Dle cukru | polosuché | Řada | EGO |
Vinařská oblast | Morava | Podoblast | Mikulovská |
Číslo šarže | 5446 | Ev. č. jakosti | 112F1-16/6 |
Cukr g/l | 13,5 g/l | Kyseliny g/l | 6,0 g/l |
Alkohol % obj. | 12,4 % | Extrakt g/l | 24,3 g/l |
Objem | 0,75 l | Int. Číslo | 0559 |
Ocenění | Prague Wine Trophy 2017 - Prague Premium Gold | ||
Víno plněno v: Zámecké vinařství Bzenec s.r.o., Zámecká 1508, 696 81 Bzenec, Česká republika. Víno z České republiky.
Obsahuje oxid siřičitý |
Víno je vhodné podávat k zeleninovým jídlům a polévkám. Hodí se též však i k rybám či jemným paštikám.
Unikátní cenově zvýhodněné degustační sety pro milovníky vína