Párování a snoubení vína s jídlem
K zeleninovým jídlům i polévkám, k sladkovodním rybám, ke zrajícím sýrům nebo k jemným paštikám.
EGO No. 69 Ryzlink vlašský 2019 - vyprodáno
EGO, pozdní sběr
Tento vlašák z Levé Klentnické je ukázkou, jak skvělé se rodí vlašáky na Pálavě. Vliv vápencových kopců a unikátního mikroklima mu dává projev s vůní růžového grepu a bylin a pevnou minerální chutí.
Barva | Bílé | Odrůda | Ryzlink vlašský |
---|---|---|---|
Ročník | 2019 | Jakostní stupeň | pozdní sběr |
Dle cukru | suché | Řada | EGO |
Vinařská oblast | Morava | Podoblast | Mikulovská |
Číslo šarže | 9323g | Ev. č. jakosti | 51A1-20/6 |
Cukr g/l | 2,3 g/l | Kyseliny g/l | 6,4 g/l |
Alkohol % obj. | 13,7 % | Extrakt g/l | 24,5 g/l |
Objem | 0,75 l | Int. Číslo | 0559 |
Obec | Perná | Trať | Levá Klentnická |
Ocenění | Prague Wine Trophy 2020 - Prague Premium Gold, Mikulovská podoblast NSV 2020 - velká zlatá medaile, Oenoforum 2020 - zlatá medaile, Vinoforum Chrudim 2020 - zlatá medaile, Valtické vinné trhy 2020 - Velká zlatá medaile, Salon vín ČR 2021 - zlatá medaile | ||
Víno plněno v: Zámecké vinařství Bzenec s.r.o., Zámecká 1508, 696 81 Bzenec, Česká republika. Víno z České republiky.
Obsahuje oxid siřičitý |
K zeleninovým jídlům i polévkám, k sladkovodním rybám, ke zrajícím sýrům nebo k jemným paštikám.
EGO No. 69 Ryzlink vlašský
je součástí degustačních setů