Párování a snoubení vína s jídlem
Víno se hodí k předkrmům a masům s bílou omáčkou.
Chardonnay, Dobré Pole, Brodské 2011 - vyprodáno
Terroir Moravia, pozdní sběr
Šťavnatá vůně avokáda a ananasu se prolíná i do chuti. Zbytkový cukr se příjemně zakulacuje a dává chuti plnost a líbivost.
Barva | Bílé | Odrůda | Chardonnay |
---|---|---|---|
Ročník | 2011 | Jakostní stupeň | pozdní sběr |
Dle cukru | polosuché | Řada | Terroir Moravia |
Vinařská oblast | Morava | Podoblast | Mikulovská |
Číslo šarže | 1017 | Ev. č. jakosti | 111C1-12/23 |
Cukr g/l | 9,7 g/l | Kyseliny g/l | 6,0 g/l |
Alkohol % obj. | 14,0 % | Extrakt g/l | 24,2 g/l |
Objem | 0,75 l | Int. Číslo | 0754 |
Obec | Dobré Pole | Trať | Brodské |
Ocenění | Salon vín ČR 2014, Salon vín ČR 2013 | ||
Víno plněno v: Zámecké vinařství Bzenec s.r.o., Zámecká 1508, 696 81 Bzenec, Česká republika. Víno z České republiky.
Obsahuje oxid siřičitý |
Vinice se nachází ve střední a vrchní partii Dunajovických vrchů, exponovaná směrem k jihozápadu. Půda tvořící svrchní část vinice je pelická černozem se sprašovito-jílovitým podložím, s vysokým obsahem aktivního vápna. Tato poloha je velmi teplá, v suchých létech trpí réva stresem a v kombinaci s vysokým obsahem vápna dává poloha vínům nezaměnitelnou minerální chuť a zajímavé aroma. Vína jsou strukturovaná a dlouhá s výrazným buketem, který se vyvíjí několik let.
Víno se hodí k předkrmům a masům s bílou omáčkou.
Chardonnay, Dobré Pole, Brodské
je součástí degustačního setu